op de hoogte blijven? schrijf u hier in

Interview vastgoedschattingen (Test Aankoop) Overzicht

EEN CORRECTE SCHATTING?
Contacteer experten met jarenlange ervaring en let op volgende punten:

- Voor een waarheidsgetrouwe schatting moet men steeds ter plaatse komen: élke woning, élk appartement heeft zijn eigen specifiek karakter, oppervlaktes, maar vooral het verschil in materiaalgebruik, afwerkingsgraad, kwaliteit van onderhoud, type isolatie, luxefactor, slijtage, enzoveelmeer... bepalen de prijssetting.

- Enkel experten die dagdagelijks én jarenlang de routine van het vak beheersen hebben veel vergelijkingspunten en kunnen met meer zekerheid de prijs bepalen.

- Maak gebruik van experten die de regio goed kennen! Bijvoorbeeld zal een zelfde appartement op de zeedijk meer waarde hebben tegenover een appartement met dezelfde eigenschappen in een klein dorp in het binnenland.

Test Aankoop vastgoedschattingen- Controleer of de expert die u laat komen om uw eigendom te schatten voldoende oog heeft voor de bouwstijl, de precieze oppervlaktematen, de technische installaties, rekening houdt met de staat van het gebouw én van het dak, de leeftijd van het vastgoed, de kadastrale gegevens, de energie-informatie, de type beglazing en dat hij let op alle details die van tel zijn! Een schatting kan nooit "op gevoel", er komen immers teveel randfactoren bij kijken.

- Vraag hem gerust hoe hij tot de uitgesproken bedragen komt! Iemand met vakkennis zal u dit graag toelichten en zal u met gemak het juiste advies kunnen geven naar de commerciële waarde (wat het opbrengt bij verkoop).

Deva Vastgoed geeft u graag het juiste advies. Vraag een gratis schatting aan via 03/369 09 39 of via info@devavastgoed.be.