op de hoogte blijven? schrijf u hier in

Corona beïnvloedt vastgoedprijzen niet Overzicht

Corona beïnvloedt vastgoedprijzen niet
Uit gegevens van de Belgische notarissen blijkt dat de lockdown en de coronacrisis de vastgoedprijzen niet negatief beïnvloeden. Meer zelfs… tijdens de eerste zes maanden van dit jaar steeg de prijs voor een appartement met bijna 6% tot gemiddeld 242.024 euro. De sterkste groei in vijf jaar.

Nieuwbouw
Vooral nieuwbouwappartementen zijn gegeerd. Beleggers verkiezen een nieuw appartement omdat daar de eerste jaren geen onverwachte grote kosten opduiken, waardoor het (huur)rendement zakt. Veel senioren ruilen hun villa met grote tuin in voor een appartement met minder onderhoud.

Minder verkocht
De prijzen van woningen stegen ook, maar minder opvallend. Gemiddeld betaalt u 1,9% meer voor een huis dan vorig jaar. Volgens de Belgische notarissen valt het op dat corona geen invloed had op de prijzen, maar wel op het aantal verkopen. In de eerste zes maanden werden er bijna 11% minder eigendommen verkocht dan in dezelfde periode in 2019. Door de lockdown mochten er lange tijd geen huisbezoeken plaatsvinden. Ook het wegvallen van de woonbonus in Vlaanderen, wat wel een rush op de vastgoedmarkt veroorzaakte eind vorig jaar, had een negatieve invloed op de transacties begin 2020. (Bron: Tijd / immoscoop)

Wens je een woning te (ver)kopen? Laat je dan begeleiden door Deva Vastgoed.